top of page
Zoeken

Bewustzijn van je baby tijdens conceptie, zwangerschap en geboorte

Vanaf je conceptie is er al geheugen. Als je dat weet besef je misschien ook hoe belangrijk het is dat je kindje een zo ontspannen en liefdevol mogelijke start heeft. Hoe de zwangerschap en geboorte zijn verlopen heeft impact op de rest van je leven.

In elke baby zit het verhaal van hun geboorte

Ik adviseer ouders altijd om de geboorte van hun kindje na te bespreken met hen. Dat klinkt misschien wat gek. Maar je kunt je vast voorstellen dat de geboorte een enorme impact heeft op een baby. Nog los van hoe de geboorte is verlopen. Geboren worden is pijnlijk, overweldigend en stressvol. De overgang van een warm en begrenst plekje naar de grote wereld vol nieuwe prikkels. Als de geboorte dan ook nog interventies nodig heeft zoals de toediening van pijnstilling, een vacuümpomp, inwendige CTG en wat er al nog niet meer kan, dan doet dit nog meer met een kindje. En soms zijn deze interventies nodig als de gezondheid van moeder of baby in gevaar is. En soms is het ook niet echt nodig. Feit is dat het impact heeft. Hoe fijn is het dan dat jij als moeder begrip kan hebben voor de ervaring van je baby. Praat er over. Leg uit wat er tijdens de geboorte is gebeurd en waarom. Geef erkenning dat het vast schrikken moet zijn geweest om zo’n grote overgang mee te maken. Deze ervaring moeten zij ook verwerken en de beste persoon met wie ze dit kunnen doen ben jij als mama. Je zult zien dat je baby er mogelijk op reageert. Misschien direct al met een zucht of juist door te huilen. Of omdat je merkt dat je kindje beter gaat eten of slapen. Zorg ervoor dat je kindje zich gezien en gehoord voelt. Dit kan al zoveel verschil maken.


Hoe kan je de bevalling met je baby doornemen als ze nog geen woorden begrijpen?

Deze vraag kreeg ik van iemand die mijn IG TV had gezien over het bewustzijn van je baby. Goeie en mooie vraag! Het gaat er eigenlijk vooral om dat je uitleg en erkenning geeft. Ze voelen je woorden en je intentie. Dit gaat meer op onderbewustzijn niveau. De belevingswereld van baby’s bestaat vooral uit voelen en ervaren. Ze staan nog helemaal open en voelen en weten zoveel meer dan wij als volwassenen. Vaak kun je het ook aan hun lichaamstaal zien en voelen, ook als ze nog in de baarmoeder zitten. Een voorbeeld over hoe groot hun bewustzijn is in de baarmoeder: WAARSCHUWING ⚠️ Dit waargebeurde verhaal kan misschien heftig zijn voor sommige mensen! “Een vrouw is in verwachting van een tweeling. Een van de twee kindjes is ernstig ziek en ze gaan het leven beëindigen in de baarmoeder. De artsen willen een injectie toedienen bij de baby. Tijdens de ingreep gaat de andere gezonde baby letterlijk voor zijn of haar broertje of zusje liggen en de ingreep kan niet worden uitgevoerd. Bij een latere poging gebeurt hetzelfde”. Dit geeft zo goed aan dat ze precies begrijpen wat er gebeurt, omdat ze het voelen. Wees je bewust van hun bewustzijn en zorg zo goed mogelijk voor ze, want net zoals de minder leuke dingen voelen ze ook vooral jouw liefde.

Op Instagram heb ik een live gehouden over bovenstaande. Check mijn pagina voor mega waardevolle info over. Wil je graag dat ik persoonlijk met je meekijk, omdat je niet weet waar of hoe te beginnen? Stuur me een mailtje en dan plannen we het in.

293 weergaven3 opmerkingen

3 Comments


wva1337
wva1337
Feb 28, 2022

Hey Doula-lin, ik ben bezig met een behandelplan voor mijzelf gelinkt aan neuro trauma wat moeilijk aan te tonen is met de data die er is. De behandeling bestaat al maar word niet ( op maat ) toegepast op mensen met Diagnose Autisme, naar de hand van jou artikel over met je baby communiceren ben ik benieuwt naar je inzicht en specifieke omstandigheden van mijn geboorte zodat neuro trauma vanuit het perspectief van NAH uitgesloten kan worden maar de behandeling wel toepasbaar is. Ik probeer zo grondig mogelijk te zijn om de kans van slagen zo groot mogelijk te maken. Maar ik heb er wel vertrouwen in dat dit werkt.

Like
wva1337
wva1337
Mar 27, 2022
Replying to

Ik ben bereikbaar via facecook AoutervanWsseldonk

Heb geen telefoon , ik vol je nu ook op instagram via Meatdragon69111

Like
bottom of page