top of page

Hypnobirthing is wereldwijd succesvol!

Wil je graag (natuurlijk en) ontspannen bevallen?
Dan is deze cursus wat voor jou!

 

 

Als zwangere vrouw word je soms geconfronteerd met negatieve bevallingsverhalen. Dit kan ervoor zorgen dat je er automatisch van uitgaat dat bevallen iets engs of heel pijnlijks is. Dit hoeft niet: je kunt namelijk ook ontspannen bevallen met Hypnobirthing en mindfulness.

Hypnobirthing

Hypnobirthing klinkt waarschijnlijk een beetje gek maar is niets anders dan een fijne, ontspannen en stressvrije manier van bevallen. Deze methode komt uit Amerika en is wereldwijd succesvol geworden omdat het veel vrouwen heeft geholpen om relaxed te kunnen bevallen zonder angst, stress of hevige pijn.


Met de Hypnobirthing technieken die bij de cursus Relaxed Bevallen worden aangeleerd kun je je lichaam in een hele diepe ontspanning brengen en angst loslaten. Dit zorgt ervoor dat je de aanmaak van endorfinen (natuurlijke pijnstillers die je lichaam tijdens de bevalling aanmaakt) vergroot. Hierdoor kun je je kindje rustiger, comfortabeler en met een positieve mindset op de wereld brengen.


Mindfulness

Mindfulness sluit mooi aan bij Hypnobirthing. Je leert beter te voelen en accepteren wat er in je lichaam gebeurt tijdens de bevalling en hoe je positief kunt omgaan met een bevalling die anders verloopt dan je had gehoopt.
Ook je partner heeft hier veel baat bij!


Relaxed bevallen cursus
Het is een leuke en inspirerende cursus met veel informatie en praktische tips. Jij en je partner leren alles wat je moet weten over de bevalling en vooral hoe je dit dankzij Hypnobirthing en mindfulness geen stressvolle en zeer pijnlijke gebeurtenis kunt laten zijn. Maar een bijzondere levenservaring waar jullie positief op terug kunnen kijken.

 


 

 

Cover Boek-Hand-out.jpg

Bij deelname aan de cursus krijg je:
 

 • Telefonische kennismaking

 • 4 bijeenkomsten van ruim 2 uur privé bij jullie thuis, online of in een groep

 • Het boek Relaxed Bevallen,

 • Mp3 oefeningen om thuis te luisteren en mee te oefenen,

 • Handouts met veel info na elke les 

 • In week 38 plannen we een belafspraak om te horen hoe het gaat en is er ruimte voor vragen. 

Samenwerken met je lijf door diepe ontspanning 

Wat leer ik tijdens de cursus ?

Zoals je eerder hebt kunnen lezen is Relaxed Bevallen een inspirerende cursus die zeker niet zweverig is, maar zeer informatief en praktisch.

Naast kennis over het geboorteproces en hoe je ‘mindful’ kunt omgaan met alles wat er op je pad komt leer je ook hoe je je lichaam in een diepe staat van ontspanning kunt brengen. Hierdoor worden er tijdens de bevalling genoeg endorfinen aangemaakt die een verdovende werking hebben. Dit maakt de kans zeer groot dat je op een natuurlijke wijze, dus zonder medicinale pijnstilling, kunt bevallen.

Tijdens de cursus wordt er ook een geboorteplan opgesteld met daarin jullie voorkeuren. Hierdoor kan iedereen rekening houden met jullie wensen en kunnen jullie zelf meer regie over de bevalling houden. Dit vergroot jullie zelfvertrouwen waardoor je je nog beter kunt ontspannen en overgeven aan het geboorteproces.

 

​Hierbij de belangrijkste cursusonderdelen voor je op een rij:

 • Wat is Hypnobirthing en waarom kan het bijdragen aan een positieve en mooie bevalling

 • Hoe je een positieve mindset creëert

 • Wat gebeurt er tijdens de bevalling in je lichaam en hoe kun je het beste meewerken 

 • Hoe je je lichaam in een diepe ontspanning kunt brengen en zo het geboorteproces positief kan beïnvloeden

 • Hoe kun je voorkomen dat je hevige pijn ervaart bij je bevalling

 • Hoe ga je om met alles wat anders loopt

 • Hoe ga je om met weeën die heel intens worden

 • Welke beperkende gedachten of angsten over de bevalling staan jullie nog in de weg en hoe kun je deze loslaten

 • Ademhalingstechnieken en visualisaties

 • Wat zijn jullie geboortewensen en hoe zetten jullie deze om in een mooi en specifiek geboorteplan

 • Rol van de geboortepartner

 • Oefeningen 

 • Je leert de ontspanningstechnieken en hypnose technieken eigen te maken en kunt deze daarna zelf thuis gaan oefenen en luisteren op MP3

Een belafspraak in week 38 van je zwangerschap om te horen hoe het gaat en om eventuele vragen te beantwoorden.

Vertrouwen voelen voor je bevalling

Voordelen van de cursus:

​​​

 • De Hypnobirthing en mindfulness technieken uit de cursus helpen je om de Angst - Spanning - Pijn ​​cirkel te doorbreken.
  Angst en spanning zorgen er tijdens de bevalling voor dat je lichaam teveel stresshormonen aanmaakt. Hierdoor gaan je        baarmoederspieren elkaar tegenwerken. Dit zorgt voor veel pijn en resulteert ook vaak in medisch ingrijpen. 

 • Door de aanmaak van endorfine is de kans in veel gevallen groter dat er geen chemische verdoving nodig is of dat er andere ingrepen nodig zijn. Hierdoor is de kans op een natuurlijke geboorte zeer groot.

 • De kans op uitputting tijdens het geboorteproces is klein omdat je in een diepe ontspanning verkeert. Je blijft rustig en gefocust terwijl je je kindje ter wereld brengt. 

 • De geboortepartner krijgt veel handvatten in de cursus waardoor hij/zij echt deel uit maakt van de geboorte en niet alleen toeschouwer is.

 • Door het gebruik van de ontspanningstechnieken van Hypnobirthing heb je minder kans op hyperventilatie als gevolg van oppervlakkige ademhaling.

 • De informatie en kennis die je opdoet geven je vertrouwen in je bevalling en zorgen ervoor dat jullie zelf grotendeels de controle kunnen behouden.

 • Door meer bezig te zijn met mindfulness kun je beter accepteren wat er tijdens de bevalling op je pad komt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Partner weet straks precies wat te doen!

De rol van de partner Als partner speel je een hele belangrijke rol bij de bevalling en kun je echt een enorme steun zijn.
Dit is ook de reden dat je deze cursus grotendeels samen doet.

In de cursus Relaxed Bevallen leer je precies wat er tijdens de bevalling in het lichaam gebeurt en hoe een vrouw het beste kan meewerken om een pijnlijke en stressvolle bevalling te voorkomen.
Als partner kun je hier veel in betekenen door als een soort 'beschermer' ervoor te zorgen dat de omgeving voor een vrouw veilig is en er geen angst of stress wordt gecreëerd. In de cursus krijg je praktische tips en handvatten om het natuurlijke proces van de bevalling zo min mogelijk te laten verstoren en je partner te ondersteunen tijdens de weeën en geboortefase.

Voor partners die bang zijn om in een zweverige cursus terecht te komen...


No worry's! De cursus is voor partners vooral informatief en praktisch.
De zwangere vrouwen zullen aan de slag gaan met de ontspannings-, zelfhypnose en ademhalingsoefeningen ; )

Ontspanning, zelfhypnose en ademhalingsoefeningen 

Losse privé les
Het is ook mogelijk om een losse privéles aan te vragen van 2 uur.
De privéles wordt op aanvraag samengesteld. Dit is alleen mogelijk als je alleen keer bent bevallen of als je al bekend bent met hypnobirthing/ mindfulness technieken. 

Vergoeding zorgverzekering

Sommige zorgverzekeraars geven een gedeeltelijke vergoeding voor zwangerschapscursussen. Je moet dan wel een aanvullende verzekering hebben.
Ik raad je aan om de voorwaarden van je verzekering goed te bekijken of contact met hen op te nemen.

Je kunt deze cursus ook met vriendenstellen samen volgen bij één van jullie thuis.

Hartstikke gezellig en goedkoper!


Privé cursus € 450,- (excl. reiskosten € 0,20 per km)
Groepscursus € 295,- euro
 

bottom of page