Ik informeer je over het (natuurlijke) geboorteproces, zodat je weet hoe je kunt
gaan samenwerken met je lichaam.
Samen bereiden we zo je bevalling voor.

 

Tijdens de bevalling ben ik een onderdeel van jouw geboorte team. Ik help je ontspannen en bewaak het geboorteproces en jullie wensen. Ik moedig je liefdevol aan en laat je voelen hoeveel power je hebt, ik houdt je hand vast en ik adem met je mee.Ik werk samen met je partner om jou zo goed mogelijk te steunen. Ik ben je vertrouwde gezicht en blijf totdat je baby geboren is en je gesetteld bent met je nieuwe gezinnetje. Ik ben er voor jou, zodat jij een zwangerschap beleeft waar je blij van wordt en met een gevoel van ontspanning en vertrouwen de bevalling in kan gaan. Dit zorgt voor een fijne, rustige start voor jou en je baby. Zo kun je met een positief gevoel terugkijken op dit bijzondere moment in jouw leven, een ervaring die je de rest van je leven met je meedraagt.

Wat is een doula?

Wil jij je kindje bewust, ontspannen en in vertrouwen op de wereld brengen? Dan is een doula wat voor jou!
Ik kan je ondersteunen door je voor te bereiden op de geboorte van jouw kindje en je tijdens de geboorte bij te staan met mijn kennis en ervaring. 

 

Wat betekent het voor jou om zwanger te zijn?
Hoe ziet jouw ideale zwangerschap en bevalling eruit, wat zou jij het allerliefste willen? Wat heb je nodig om positief terug te kunnen kijken op je bevalling? En weet je dat je zelf keuzes hebt en mag maken?

 

Ik wil je graag ondersteunen, informeren en mogelijkheden aandragen om bewust tot keuzes te komen die bij jou en je partner passen.
In onze voorbereidende gesprekken luister ik naar wie jij bent en wat jij graag 
 

wil en nodig hebt. Want jij weet dat zelf het allerbeste. Ik vul aan door je te vertellen welke mogelijkheden er zijn en denk met je mee. 

Ik informeer je over het (natuurlijke) geboorteproces, zodat je weet hoe je kunt gaan samenwerken met je lichaam. En ik neem je partner mee in de rol die hij/zij kan gaan vervullen tijdens de bevalling en hoe hij/zij jou zo goed mogelijk kan ondersteunen. Samen bereiden we zo de geboorte voor.

Tijdens de bevalling ben ik een onderdeel van jouw geboorte team en zet ik mijn kennis en ervaring in om jullie te ondersteunen. Ik help je ontspannen en ik kan je bepaalde houdingen adviseren die kunnen bijdragen aan een voorspoedige geboorte. Op de momenten dat jij denkt dat je het niet kan, dan ben ik er om je te vertellen dat je het wel kan! Ik laat je voelen hoeveel power je hebt. Ik zorg voor lekkere koude washandjes en ik adem met je mee.
Als partner komt er tijdens een bevalling veel op je af wat overweldigend kan zijn. Daarom is het fijn om samen te werken met elkaar zodat je partner het niet alleen hoeft te doen. Zeker als jij je meer en meer in jezelf terugtrekt en de regie grotendeels bij de partner komt te liggen is het prettig dat ik als doula het proces en jullie wensen kan bewaken. Zo kan je partner zich richten op jou en de baby en kunnen wij jou samen zo goed mogelijk ondersteunen. 

Als doula ben ik jullie vertrouwde gezicht en blijf totdat de baby geboren is en jullie gesetteld zijn met je nieuwe gezin.
Ik ben er voor jullie, zodat jullie met een gevoel van ontspanning en vertrouwen de bevalling in kunnen gaan.
Dit zorgt voor een fijne, rustige start voor jullie en de baby. Zo kunnen jullie met een positief gevoel terugkijken op dit bijzondere moment in jullie leven, een ervaring die je de rest van je leven met je meedraagt.

Waarom een doula fijn kan zijn
 

Zwanger zijn, een kindje ter wereld brengen en je eerste periode als (kersverse) moeder zijn waarschijnlijk de meest bijzondere en meest intense ervaringen in jouw leven.
Het maakt je krachtig en tegelijkertijd ook kwetsbaar. 
Er komt veel op je af. Je lijf veranderd, je angsten en je dromen worden groter. Je vraagt je misschien af of het wel goed komt met je baby en hoe het zit met de pijn tijdens een bevalling. Je hoort waarschijnlijk veel verhalen van anderen en krijgt verschillende adviezen van vrouwen om je heen, gebaseerd op hun eigen ervaringen. 
Misschien vind je bevallen spannend, omdat je niet weet wat je te wachten staat of omdat je een eerdere nare bevalling hebt meegemaakt.
En misschien kijk je er juist naar uit en wil je bewust deze bijzondere periode in gaan. Weten wat je mogelijkheden zijn en investeren in een goede start voor jullie als gezin. 

 

Als doula ben ik een onderdeel van jouw geboorteteam en zal ik met mijn kennis, ervaring en intuïtie jou bijstaan. Want jij kunt dit! En ik wil dat gevoel bij je naar boven brengen. Of dat nu thuis of in het ziekenhuis is.
Het belangrijkste is dat jij je veilig voelt. Dat zorgt er namelijk voor dat jij ontspannen kunt bevallen.

Wat je reden ook is om een doula te vragen: ik sta je met alle aandacht, zorg en liefde bij zodat jij je eigen power kunt voelen, bij jezelf kunt blijven, naar je lichaam kunt luisteren, je eigen keuzes kan maken en positief terug kunt kijken op je bevalling. Ook als deze anders loopt dan je had gewild.

Uit wetenschappelijk onderzoek van Dr. Klaus en Dr. Kennell blijkt dat de aanwezigheid van een doula leidt tot:
 

  • 45% minder keizersneden

  • 25% kortere duur van de bevalling

  • tot 60% minder verzoeken om een ruggenprik

  • 50% minder gebruik van pitocin/oxytocine (‘inleiden’)

  • 31% minder verzoeken om pijnbestrijding

  • 34% minder tangverlossingen

  • Het versterken van de band tussen moeder en kind 

 

Volg jij Doula Lin al? 

  • Instagram
  • Facebook Social Icon

www.doula-lin.nl  |  info@doula-lin.nl  |  Giethoorn, Overijssel

nbvd_logo.jpg